top of page

Zážitky z LA 8: Infinity Mirror Room a Downtown LA

Po miernej výletovej prestávke, kedy som kvôli midterm skúškam som musela obmedziť svoje víkendové výlety po Los Angeles som už konečne naspäť v normálnom výletovom režime. Pred pár dňami som sa tentokrát vybrala do Downtown LA (teda do centra LA, kde sú všetky tie mrakodrapy, ktoré je vidieť vo filmoch), pretože sa tam nachádza jedno dokonalé múzeum, ktoré sa volá Broad, a do ktorého som sa naozaj musela počas môjho ročného pobytu na UCLA ísť pozrieť. Toto múzeum si nepredstavujte ako také to klasické "nudné" múzeum, pretože je celé urobené tak, aby zaujalo každého bez ohľadu na to, či má alebo nemá rád umenie. Keďže dostať sa do múzea nebolo najjednoduchšie, prevediem vás celým mojim dňom a verím, že v tomto článku nájdete tipy na to, ako sa na výlet do Broad dobre pripraviť.

Moja vysnívaná "Infinity Mirror Room" od Yayoi Kusama v Broad múzeu :)

9:30 Cesta do Downtown LA

Downtown LA je naozaj v srdci celého LA, a preto cesta do centra netrvala práve najkratšie. Pokiaľ by ste sa tam chceli vybrať, určite vám odporúčam ísť doobedu, aby ste si všetko stihli v centre pozrieť, ale zároveň určite nechoďte príliš skoro (okolo 8-9:00), pretože vtedy idú všetci ľudia do práce a cesta Uberom sa môže vyšplhať na dosť veľa peňazí a tak či tak by ste zbytočne čakali v zápche.

My sme preto s kamarátom vyrazili okolo 9:30, kedy ceny za cestu Uberom do centra zázračne klesli. Podstatné ale je, že toto bol ten najoptimálnejší čas na odchod, pretože o 11:00 sa otváralo Broad múzeum. Sama som neverila článkom na internete, ktoré som ráno pred odchodom čítala, pretože obsahovali kopu varovaní, aké je múzeum dennodenne vyťažené, ale predsa sme kvôli tomu vyrazili skôr a okolo 10:30 sme už vystúpili rovno pred Broad, kde sa už začala tvoriť rada ľudí.

Takto vyzerá budova Broad Múzea zvonku :) ..v každej priehlbine na fasáde je ukryté jedno okno

(nenechajte sa oklamať radou vonku, pretože toto je fotka fotená pri odchode a nie hneď ráno)

10:30-12:00 Čakanie v rade pred Broad Museum

Schválne som sa do tohto článku rozhodla zakomponovať tieto čakacie doby, pretože boli naozaj neuveriteľne dlhé a po prvej pol hodine čakania sa mi naozaj nechcelo veriť, že by umenie a jedno menšie múzeum v LA mohli prilákať také množstvo ľudí ale je to pravda. Bol klasický piatok doobeda, žiadny predĺžený víkend sa nechystal, nie je ani nejaká obzvlášť vyťažená turistická sezóna, a napriek tomu bolo čakanie vonku poriadne dlhé (nikdy som ešte pred žiadnym múzeom takto dlho nečakala a ani na Monu Lisu v Louvri sa podľa mňa takto dlho nečaká).

..všetka zábava sa ale začne keď sa konečne dostanete dovnútra :)

Ako fungujú lístky v Broad?

Tu sa dostávame k zásadnej otázke. Lístky do Broad múzea sú v prvom rade zadarmo, takže vstup nás naozaj nestál nič iné ako trpezlivosť.

Múzeum je také vyťažené, že určité množstvo ľudí si môže na danú hodinu zarezervovať dopredu lístok a budú mať v tom čase zaručený vstup- pred múzeom totiž existujú 2 samostatné rady ľudí- tých, čo majú rezervované miesto na danú hodinu a tých, ktorí nemajú nič rezervované ale aj tak sa do múzea chcú ísť pozrieť.

Prednosť majú ľudia s rezervovanými lístkami a tie sa dajú jednoducho rezervovať na web stránke galérie. Problém je ale ten, že na každý deň je počet týchto rezervovateľných lístkov obmedzený a každý mesiac múzeum zverejní len rezervácie na nasledujúci mesiac, pričom lístky sa okamžite rozchytajú.

Čiže napríklad na tento mesiac už boli všetky rezervované lístky fuč, a preto sme sa museli spoľahnúť na čakanie v druhej rade, z ktorej postupne púšťali dovnútra pár ľudí (a tým myslím naozaj iba pár).

..jedna z inštalácií od Jeffa Koonsa, ktorého neznáša moja kamarátka, ktorá je okrem iného veľká milovníčka umenia, ale aj tak som si chcela dať pred týmito "Tulipánmi" fotku :))

Prečo sa treba postaviť do rady ešte pred otvorením múzea?

Toto je asi tá najpodstatnejšia otázka - pokiaľ totiž neprídete pred múzeum dostatočne skoro, nepodarí sa vám v ten deň navštíviť hlavné umelecké dielo a veľkú turistickú atrakciu, ktorá sa volá Infinity Mirror Room, a ktorá je podľa mňa totálne dychberúca pre každého človeka.

Práve kvôli tejto miestnosti je pred múzeom toľko ľudí. Akonáhle totiž vojdete dovnútra, musíte sa ísť zapísať do čakacej listiny na vstup do Infinity Room, čo funguje veľmi jednoducho a všetko si nakliknete na iPade, ktorý vám po zadaní pár údajov určí čas vstupu (ktorý môže byť kedykoľvek počas dňa).

..dielo od Barbary Hepworth. Ak poznáte značku "Supreme", tak vám tento obrazurčite pripomína jej logo, a ktoré Supreme ukradol práve z tohto obrazu :)

Čo ak sa postavím do rady pred múzeom neskôr?

To je práve ten problém - pokiaľ sa vám nepodarí dostať sa pred Broad dostatočne skoro ráno, nedostanete sa na čakačku do Infinity Room, pretože do tej miestnosti sa naraz zmestí jeden maximálne dvaja ľudia a je veľmi vyťažená. O tom si ale povieme neskôr.

Ak si rezervujem lístok, znamená to, že mi to zaručí vstup do Infinity Room?

V tom je práve ten kameň úrazu- odpoveď je totiž nie! Rezervovaný lístok (ktorý je tiež zadarmo) vám nezaručí nič iné okrem vstupu do múzea. Na to, aby ste sa dostali do Infinity Room musíte mať preto rezervovaný jeden zo skorších vstupov, ktoré sú od 11:00 maximálne do 12:30 a aj to som si nie úplne istá, či so vstupom o 12:30 stihnete ešte rezerváciu Infinity Room. Toto je veľmi podstatná informácia, pretože pokiaľ by ste si aj rezervovali lístok do Broad napríklad na 14:00 poobede amyslíte si, že máte všetko vyhraté tak ste bohužiaľ na omyle (to, aby som získala všetky tieto informácie nebolo najjednoduchšie ale verím, že možno niekomu z vás niekedy pomôžu v tom, aby ste sa do Infinity Room naozaj dostali).

Najväčší zážitok v Broad bola (ako som očakávala) Infinity Room :)

12:00 Náš vstup do múzea (KONEČNE)

Vďaka tomu, že sme s kamarátom prišli pred Broad skoro sa nám nakoniec podarilo dovnútra dostať dostatočne skoro na to, aby sme sa stihni zapísať do Infinity Room. Náš vstup sme dostali o 13:30, takže sme sa predtým rozhodli preskúmať inú časť múzea.

Samozrejme, že aj zvyšné miestnosti v Broad stoja za to a keď by ste sa tu náhodou ocitli, tak vám určite Broad odporúčam ale dostať sa do Infinity Room má rozhodne svoje čaro.

Budova Broad je okrem iného aj krásny architektonický zážitok, pretože okrem toho že je veľmi atypická a moderná tak som sa napríklad dozvedela, že je naprojektovaná tak, aby do nej rovnomerne prenikalo denné svetlo. Celé obvodové múry a strecha je totiž poskladaná z veľkého množstva okien, cez ktoré do celej budovy preniká denné svetlo a veľa umeleckých diel je postavených vnútri v priestore na takých miestach, aby na ne pekne dopadalo svetlo. Okrem svetelného zážitku som sa ešte dozvedela, že budova nemá ani jeden stĺp (neviem ako lepšie preložiť termín "columnless" ale ak viete, čo to znamená, tak si to snáď viete predstaviť). Ak vás to zaujíma viac, tu vám prikladám super článok o architekúre Broad.

My sme zrovna schytali celkom škaredý deň a tak namiesto nádherného denného osvetlenia zvonku bolo všade zasvietené umelé svetlo ale viem si predstaviť, že pokiaľ by svietilo slnko bol by to tiež úžasný zážitok.

..autora tohto "diela" si nepamätám ale musíte uznať, že nehovorí nezmysly :)

Ako vyzerá Broad?

Budova je jednoliata a nenachádzajú sa tam preto žiadne pavilóny ani komplexy do ktorých postupne prechádzate ako to bolo napríklad v LACMA alebo v Getty Center, o ktorých som už napísala články a nájdete ich tu a tu.

Celé múzeum vôbec nie je nejaké obrovské a ani megalomanské, skôr je také príjemne komorné. Na prvom poschodí je vstupná hala kde sa dá zaregistrovať na vstup do Infinity, priestor pre špeciálne exhibície (tentokrát tam mal výstavu jeden dosť známy Američan Jasper Johns), obchod so suvenírmi a veľa voľného priestoru, kde môžete sedieť na lavičkách a pozerať sa cez množstvo okien von na Grand Avenue.

Druhé poschodie Broad patrí skladom na obrazy, ktoré momentálne nie sú vystavené ale čo je naozaj dokonalé je, že sa môžete popri týchto skladoch prejsť a niektoré steny sú presklené, takže vidíte dovnútra a je naozaj zážitok vidieť ako sa skladuje umenie (aspoň ja som nikdy takýto sklad naživo nevidela).

..takto vyzerá sklad obrazov na druhom poschodí, krorý som vám odfotila cez jedno z okien popri schodisku

Tretie poschodie je už samotné múzeum a nájdete tu naozaj veľmi veľa známych obrazov zväčša od slávnych Američanov ako napríklad Roy Lichtenstein, Robert Rauschenberg, Mark Tansey ale aj Jean Michael Basquiat a Barbaru Kruger, a samozrejme aj Warhola, ktorý, ako vieme má korene na Slovensku v Medzilaborciach (čo je teda dobrá sranda a podľa mňa a jasná ukážka toho, že svet je naozaj malý).

..ďalšia "socha" od Jeffa Koonsa, ktorá vyzerá ako balón v tvare psa, ktorý si zakúpite aj na klasickom slovenskom jarmoku :)) ...tento pes je ale kompletne odliaty z ocele, a tak by ste si ho asi na šnúrke domov neodniesli

Okrem klasických obrazov sú tu aj rôzne inštalácie, ktoré vás podľa mňa budú lákať aj pokiaľ nie ste umeleckí fanatici a to sú farebné "sochy" od Jeffa Koonsa ale aj inštaláciu "Under the Table" (teda "Pod Stolom"), ktorá pôsobí na fotkách ako zrakový klam, pretože stôl a stoličky sú enormnej veľkosti a doslova sa vám bude dať poprechádzať sa popod stôl bez toho, aby ste sa museli zohýbať. Občas je zaujímavé ocitnúť sa na miestach, kde si my ľudia uvedomíme, že sme celkom malí a myslím, že táto inštalácia ten dojem (alebo vlastne skutočnosť) vytvára veľmi dobre.

Je v múzeu veľa ľudí?

Toto je práve tá správna otázka. Odpoveď totiž je, že v Broad vôbec nebolo veľa ľudí, čo bolo zapríčinené práve tým, že "držia" ľudí vonku a dovnútra púšťajú iba určité množstvo ľudí. Preto si naozaj budete môcť pozrieť všetko v kľude bez toho aby do vás niekto vkuse narážal, alebo aby ste sa pred nejakým dielom tlačili s miliónom ďalších ľudí. Toto hodnotím ako obrovské plus, pretože múzeum bolo naozaj príjemné a kľudné a nie žiadna "masovka" ako napríklad Louvre.

..obávam sa aby som po tretej fotke s Jeffom Koonsom nestratila kamarátku :))

13:30 Vstup do Infinity Room (KONEČNE/NEKONEČNE)

Okolo pol druhej sme konečne mali vyhradený čas na vstup a vychutnanie si Infinity Room, ktorá bola ako už viete hlavná atrakcia múzea ale aj niečo, na čo som sa strašne celý deň (alebo skôr celý týždeň) tešila.

Infinity Mirror Room je malá zrkadlová miestnosť, ktorá je dielom japonskej umelkyne Yayoi Kusama a originálne sa toto dielo volá "The Souls of Millions of Light Years Away" (teda: Duše vzdialené milióny svetelných rokov).

Táto inštalácia je naozaj jedno nekonečné zrkadlo, pretože na všetkých stenách miestnosti sú umiestnené zrkaldlá, čo vytvára ilúziu nekonečného priestoru, pretože do ktorejkoľvek časti zrkadla sa pozriete tak uvidíte nekonečné množstvo odrazov. Zároveň je zo stropu spustené veľké množstvo LED svetiel a všade okolo vás je tma, takže miestnosť pôsobí akoby ste sa vznášali vo vesmíre. Svetlá občas preblikávajú a celkovo je to naozaj neskutočný zážitok.

Foteniu v Infinity Room sa asi vážne nedá odolať :) tomu hovorím jedinečná "fotka o zrkadlo"!

...skoro ako doma v kúpeľni :))

Na to, aby ste všetky vnemy v Infinity Room pohltili a spracovali, a zároveň si to aj vychutnali máte iba 45 sekúnd a vonku vám to normálne celý čas stopujú na stopkách. Viem, že si asi poviete, že je to strašne málo ale dá sa to naplánovať tak, aby ste si to čo najviac vychutnali a mali z toho nejaký hodnotný zážitok (ja som to dopredu študovala na internete - normálne tam nájdete aj to, ako najlepšie využiť 45 sekúnd v Infinity).

Infinity Room si najlepšie užijete tak, že do nej vstúpite už pripravení s mobilom v ruke a počas prvých 15-20 sekúnd si to odfotíte. Potom je najlepšie hodiť mobil do vrecka a aspoň tých zvyšných 25 sekúnd vnímať priestor a dobre sa porozhliadnuť v nekonečne.

Pokiaľ budete aj v skupine kamarátov, určite si tých 45 sekúnd ušetrite pre seba a vojdite do miestnosti sami, pretože nie je moc veľká a naozaj som presvedčená, že čím menej externých vplyvov budete okolo seba mať, tým si to viac užijete.

Pokiaľ váš telefón alebo foťák nie je dosť dobrý na to, aby zachytil toľko svetiel v tme, podľa mňa kašlite na fotenie a proste si to užite bez foťáku. Mne sa našťastie podarilo aj fotenie aj zážitok ale môjmu kamarátovi moc nešiel telefón a namiesto zážitku sa celý čas snažil naštartovať telefón, a práve preto miestnosť neužil, takže to máte aspoň taký tip aby ste sa tomu vyhli.

Warhola ja osobne nemusím, ale tak je zo Slovenska a tieto plechovky od polievky nie sú najhoršie :)

Dá sa ísť do Infinity Room viackrát za deň?

Teoreticky je to možné ale prakticky sa nám to nepodarilo, pretože keď sme vyšli z Infinity Room a chceli sa ísť zapísať znova boli už všetky miesta kompletne na ten deň obsadené a podotýkam, že to bolo iba pár minút po pol druhej (pričom múzeum je, ak si dobre spomínam, každý deň otvorené minimálne do 19:00).

Zároveň vás systém už pozná a asi by vás to druhýkrát ani nepustilo cez prihlasovanie ale tak za vyskúšanie človek nič nedá :)

Čo ak sa do Infinity Room nedostanem?

Pokiaľ by sa vám nepodarilo dostať konkrétne do tejto zrkadlovej miestnosti mám ešte jednu dobrú správu a tou je, že od roku 2017 je v Broad ešte druhá inštalácia od Yayoi Kusama, a to ďalšia Infinity Mirror Room, ktorá sa volá "Looking for Eternity" (teda "Hľadanie Večnosti").

Do tejto miestnosti sa už nemusíte zapisovať a dá sa tam ísť pozrieť aj viackrát za deň. Nás pred vstupom do Infinity Room číslo dva čakala menšia rada ale v tej sme si počkali naozaj iba pár minút (dajme tomu 5 minút). Táto "miestnosť" je trochu iná a nedostanete sa priamo do nej, pretože je to skôr objekt, ktorý je veľkosti ako menšia fínska sauna a všade po stranách sú na ňom okienka, cez ktoré sa môžete pozrieť dovnútra. Vstup je tiež obmedzený na 45 sekúnd a môžete si vybrať, či si chcete miestnosť prehliadnuť sami alebo v skupine. Je dobré sa dnu pozrieť cez všetky okná a takisto uvidíte nekonečný priestor a budú sa tam pritom meniť svetlá. Naozaj to bolo očarujúce a v obidvoch miestnostiach by som úplne bez problémov strávila aspoň niekoľko minút.

Druhá Infinity Room - Looking for Eternity - do ktorej sa určite dostane každý :)

Čo ešte v Broad stojí za pozretie?

Ako už z môjho rozprávania asi vidíte, v Broad sa naozaj dá stráviť celý plnohodnotný deň. Mne sa poobede podarilo ocitnúť na presne rovnakom mieste múzea (bez toho aby som o tom vedela), kde sa práve začala diskusia o umení, ktorú viedol jeden zo zriadencov múzea a pravdepodobne to bol nejaký študent dejín umenia. Boli sme menšia skupinka ľudí a zobral nás na "tour" po jednotlivých miestnostiach, kde nám porozprával o pár vybraných umeleckých dielach, z čoho som ja bola úplne nadšená. Milujem, keď niekto rozpráva o umení, pretože pozrieť sa na pár sekúnd na obraz a presunúť sa ďalej vám nedá z múzea absolútne nič. Naopak, pokiaľ natrafíte na niekoho z oboru, váš výlet sa premení na dokonalý výlet a ubezpečujem vás, že vás obrazy zaujmú o tisíckrát viac a pomaly začnete chápať čaro múzeí a galérií rovnako ako dobrý film, knihu alebo hudobnú skladbu (o obrazoch, sochách a architektúre sa bohužiaľ v školách učíme veľmi veľmi málo, a preto si myslím, že galérie sú totálne nedocenené, pretože v nich nejde iba o to, že si obraz pozriete a poviete si, že je pekne namaľovaný- za umením je totiž tisíckrát viac a so správnym sprievodcom vás to totálne nadchne).

Tento balón nafukovacieho zajaca vyzerá ako skutočný balón, a pritom je takisto vyrobený z ocele a dokonca je ťažší ako ten veľký nafukovací pes za ním, pretože tento nie je dutý (narozdiel od modrého psa)

Kde sa dajú najlepšie nájsť informácie o Broad?

Radím vám, určite si stiahnite aplikáciu múzea do vášho mobilu. Nájdete tam nielen všetky dôležité informácie, ale aj rôzne videá a podcasty o obrazoch a rôznych miestach v múzeu, takže keby sa vám nepodarilo dostať sa na prehliadku múzea (ktoré bývajú celkom spontánne a zadarmo viackrát za deň), určite by som si so sebou doniesla mobil a slúchadlá a všetko si takto prešla aspoň s mobilom (čo som mala pôvodne v pláne aj ja ale tým, že som natrafila na prehliadku tak som nemusela vyťahovať mobil).

Dá sa v Broad naobedovať alebo kúpiť nejaké jedlo?

Priamo vo vnútri múzea sa jesť nedá ale stačí, že vyjdete von pred múzeum, a tam nájdete aj reštauráciu aj vozík s kávou a sendvičmi. Pri vstupe totiž dostanete lístok, ktorý vám už na ten deň (našťastie) zabezpečí celodenný vstup do múzea, a tak sa nemusíte báť, že by ste po jedle museli čakať v rade odznova.

Toto je dielo "Under the Table", ktoré je jedno z tých najinteraktívnejších v Broad, a práve pre takéto miestnosti sa fakt oplatí ísť do Broad hocikomu lebo vás umenie vyslovene pohltí a zabaví :)

Čo sa ešte dá robiť/vidieť v centre LA?

Po dostatočnom umeleckom a kultúrnom vyžití v Broad som sa vybrala na menšiu prechádzku po okolí v downtown. Broad sa totiž nachádza v úplnom centre na najhlavnejšej ulici v Downtown LA, ktorá sa volá Grand Avenue.

Vitajte v Downtown LA, na streche Disney Concert Hall

Okrem Broad bola rovno cez cestu budova filharmónie Disney Concert Hall, ktorá je tiež veľmi zaujímavá a moderná budova, a ktorá tiež krásne odráža svetlo. Samozrejme, že najlepší zážitok musí byť ísť dovnútra concert hall na nejaký koncert ale aj bez toho si môžete budovu pozrieť zvnútra a aj zvonku. Mne sa najviac páčilo to, že sa dá vonkajším schodiskom dostať na druhé poschodie filharmónie, kde je na streche postavený malý vonkajší amfiteáter, a zároveň je tam aj krásny park, čo mi príde ako dokonalé riešenie a zakomponovanie zelene do centra.

Ukrytá záhrada na streche filharmónie bola úplne dokonalá :)

My sme zrovna zažili dosť škaredý deň v LA (akých je tu naozaj minimum) ale vždy keď svieti slnko musí byť príjemné si tam sadnúť na lavičku a vyhrievať sa na slnku napríklad s kávou v ruke.

Okrem tejto budovy nájdete na Grand Avenue aj ďalšie múzeum umenia, ktoré sa volá MOCA – Museum of Contemporary Art (teda: Múzeum súčasného umenia), kde by mali mať ďalšiu "nálož" obrazov od umelcov ako Jackson Pollock, Mark Rothko, Andy Warhol, Giacometti a Rauschenberg (moje srdce z dejín umenia práve veľmi ľutuje, že som MOCA vynechala, pretože som si mená umelcov v MOCA vyhľadala až teraž).

Po prechádzke na Grand Avenue sa ešte celkom oplatí ísť pozrieť do Grand Central Park, ktorý je vzdialený pár minút peši a opäť sa tam dá príjemne posedieť (pokaľ nie je vonku tak škaredo ako bolo minulý týždeň).

Keby bol krajší deň tak by sa tu výborne piknikovalo ale takto som využila strechu Disney Concert Hall aspoň na fotografickú príležitosť :)

Aké je Downtown LA?

Osobne, podľa môjho názoru Downtown LA nie je to najlepšie a najzaujímavejšie miesto v Los Angeles a rozhodne si ho nepredstavujete ako centrá európskych miest alebo ako centrum NYC. Je to vlastne len kopa mrakodrapov, ktoré je oveľa lepšie vidieť z diaľky ako zblízka a potom je tu zopár múzeí, ktoré sú situované na dosť rušnej ceste kde chodia samé autá. V okolí nie sú žiadne príjemné uličky alebo kaviarne/reštaurácie s terasami, takže pokiaľ ste ešte neboli v žiadnom centre amerického veľkomesta a budete očakávať klasické európske "centrum", pripravte sa na mierne sklamanie (ja som toto zažila už okrem LA aj v Minneapolise alebo Saint Paul, kde to bolo úplne rovnaké).

Ja osobne som išla do downtown hlavne kvôli Broad, kde som prakticky strávila celý deň ale vybrať sa na celý deň do downtown s tým, že si chcete prejsť centrum a nasať atmosféru Los Angeles nie je veru moc dobrý nápad. Nie je tam totiž žiadne centrum diania, žiadne pešie zóny, pouliční umelci a vlastne ani veľa turistov. Dokonca ani od honosného názvu Grand Central Park neočakávajte veľa. Pre mňa ako Európana to rozhodne pôsobí zvláštne ale už som to našťastie pochopila, a preto chodím na víkendové výlety do úplne iných častí LA, z ktorých vám vrele odporúčam hlavne návštevu Santa Monica, Melrose, Beverly Hills a Venice, ktoré vás určite nesklamú (a pokiaľ by ste si chceli užiť v LA relaxačný víkend, tak tipy na takýto víkend nájdete tu).

A touto fotkou sa s vami v tomto článku lúčim. V blízkej dobe sa snáď "vidíme" pri ďalšom výlete :)

Napriek tomu bolo Broad múzeum úžasným zážitkom a určite by som sa tam hocikedy vrátila, iba vás chcem dopredu varovať, aby ste vedeli, čo máte (a čo nemáte) od downtown LA očakávať.

Čo plánujem ďalej?

Na záver vám chcem poďakovať, že ste sa v tomto obšírnom článku dostali až na koniec a verím, že ste si ho užili, a že som vám hlavne dala dostatočné množstvo tipov na to, ako sa vyhnúť sklamaniam a ako si naplánovať úspešný výlet do Broad. Dajte mi v komentároch vedieť, čo hovoríte na Infinity Room a či sa vám tiež tak páči ako mne.

Ja mám teraz v pláne ešte poslednú dávku výletov v LA, z ktorých vám určite plánujem spracovať ďalšie články, takže sa máte na čo tešiť :)

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page