top of page

Výlet pokračuje: Jurský park a ďalšie svety v Universal Studios

Ako som vám sľúbila, pokúsim sa vám sprostredkovať aj moje ďalšie zážitky z Universal Studios v Hollywoode.

Po tom, ako sme sa naozaj vybláznili vo Svete Harry Potter, sme sa presunuli do časti, ktorá bola venovaná Simpsonovcom. Čo ma naozaj veľmi prekvapilo, tak stačilo prejsť pár krokov a naozaj ste sa cítili, ako keby ste sa ocitli v úplne inom svete. Nezmenili sa len kulisy a dekorácie, ale aj hudba, a jednoducho vás nič nerušilo v objavovaní Springfieldu, napriek tomu, že kúsok odtiaľ sa nachádzal Svet Harry Potter.

V tomto mestečku ste si mohli vychutnať napríklad Krusty Burger, alebo obľúbené Homerove donuty. Videla som tam aj "Vočkovu Krčmu" a predpokladám, že sa tam dalo vyskúšať aj Duff pivo, ale keďže my sme boli práve po obede a ešte sme si niesli v pohári so sebou aj ďatelinové pivo z Rokville, nezastavovali sme sa podrobne v každom obchode. Priznávam, že počas jedného dňa by to asi ani nebolo možné.

Čo bolo ale najdôležitejšie, a kde sme sa rozhodne zastavili bola "The Simpsons Ride", čo bola hlavná atrakcia v tomto svete (odkaz nájdete tu). Keďže bol zrovna čas po obede a park sa vtedy najviac zaplnil ľuďmi, v rade sme si počkali asi pol hodinu. Dalo sa to v pohode zvládnuť, lebo sme boli skrytí pod strechou a všade boli obrazovky na ktorých hrali Simpsonovcov.

Po vystátí rady sme sa dostali do obývačky Simpsonovcov, kde sme sa usadili do štvorsedačky podobnej ako vo svete Harry Potter, a jazda sa mohla začať! Z tejto obývačky nás nejaký mechanizmus, na ktorom bol gauč pripevnený, vyniesol mimo miestnosti a ocitli sme sa znova pred 3D obrazovkou ktorá bola opäť 360-stupňová, a cítili sme sa preto plne ponorení v Simpsonovcoch. Jazda bola super, vystupovali tam všetky známe postavičky s Homerom Simpsonom a Krustym v hlavných úlohách, aj keď po obede to bolo mierne bláznivé a bola som rada keď sme sa potom dostali na čerstvý vzduch :)

Rozhodli sme sa, že náš deň využijeme naplno, a tak sme sa vybrali aj na tour po ozajstných Universal Studios, kde sa reálne natáčali veľa známych filmov (napríklad ET Mimozemšťan, King Kong, Rýchlo a Zbesilo, Jurský park, Grinch, atď.).

Nasadli sme spolu s ďalšími ľuďmi do vláčika, ktorý sa skladal z niekoľkých vagónov, a zobral nás na okružnú jazdu po štúdiách. Videli sme napríklad rybársku dedinku, kde sa natáčal film Čeľuste, a samozrejme na nás po ceste "útočil" aj žralok a ošpliechal nás vodou. Čo bolo pre mňa zaujímavé, bola dedinka kde sa natáčala vianočná rozprávka Grinch, a v ktorej boli kompletne všetky domy postavené z polystyrénu. Takže, keď budete na budúce Vianoce pozerať Grincha, spomeňte si nato, že všetky domy, ktoré tam vidíte, sú vlastne iba čistý polystyrén :)

Toto je ukážka toho, že veľa vecí, ktoré si myslíme, že sa vyrábajú veľmi zložito, a že by sme si ich nemohli zvládnuť vyrobiť aj my, sa vlastne dajú urobiť úplne bez problémov. Stačí štipka kreativity, chuti sa do niečoho pustiť, a je to! Aj ľudia v Hollywoode sú len ľudia, a musia si vedieť poradiť aj s obyčajným polystyrénom, z ktorého my bežne vybaľujeme nové "telky" do obývačiek a ani by nás nenapadlo, že sa z neho dá vyrobiť mesto do filmu :)

Ďalšia super vec bola, že nám po ceste vláčikom ukazovali na rôznych zastávkach aj filmové triky, ako napríklad to, ako vo filme urobia búrku, alebo, že na to aby ste kamerou dokázali natočiť dážď, musíte umelo pustiť oveľa silnejší prúd vody, pretože inak na kamere nezachytíte jednotlivé kvapky.

Samozrejme, na tejto tour sme prechádzali aj okolo jednotlivých štúdií, kde sa práve niečo natáčalo, ale museli sme byť ticho, aby sme nikoho nerušili, a nakuknúť sme do týchto štúdií mohli iba keď na niektorých budovách boli otvorené dvere. Bol to naozaj zaujímavý zážitok, a verím, že pre niekoho kto sa venuje filmu by to muselo byť ešte vzácnejšie.

Mne sa na tejto tour páčila časť, kedy sme prechádzali Jurským parkom a videli sme napríklad džípy, ktoré boli v tomto filme reálne použité. Pre milovníkov áut musím dodať, že po ceste sme prešli aj parkoviskom, na ktorom boli vystavené napríklad autá z filmov Rýchlo a Zbesilo.

Najväčším zážitkom z tejto tour po Universal Studios bolo, keď sme vošli do umelo vytvorenej jaskyne, nasadili sme si 3D okuliare a po bokoch nášho vláčika sme videli bežať King Konga a ocitli sme sa tak aj v tomto filme. Predstavte si, že v jaskyni vošiel náš vláčik do koľajníc, kde bol pevne zaistený, a tak sme sa aj s celým vláčikom hýbali do strán a zážitok z King Konga bol o to bláznivejší (odkaz nájdete tu). Zároveň keď ste sa pozreli cez jedno z bočných okien alebo cez predné sklo, videli ste inú časť projekcie, čiže to znova vytvorilo extrémne realistický dojem. Táto jaskyňa nebola iba domovom King Konga, ale počas projekcie sme sa znova ocitli aj v džungli na ostrove, kde bol Jurský park a okolo nás behali rôzne dinosaury, a pokúšali sa prevrátiť náš vláčik, čo sa im skoro podarilo :)

Zdroj: https://www.universalstudioshollywood.com/things-to-do/rides-and-attractions/king-kong-360-3-d/

Po tejto tour sme sa vybrali aj na atrakciu z filmu Ja, Zloduch a Mimoni. Táto atrakcia bola asi najviac vhodná pre deti, ale aj napriek tomu sme si ju užili (odkaz nájdete tu). Všetko bolo detailne spracované, zriadenci parku boli oblečení ako z filmu, a my sme sa ocitli v dome Gru-a. Celá táto atrakcia bola spravená ako príbeh, takže Gru potreboval zaškoliť nových mimoňov vo svojom tíme, a tak sme sa mali počas tohto procesu premeniť na mimoňov aj my. Z obývačky v jeho dome sme sa presunuli do laboratórií, kde sme sa pripútali do sedadiel, nasadili si 3D okuliare, a proces premeny na mimoňov sa mohol začať. Dráha bola úžasná a efekty ako všade inde úplne dokonale načasované. Špliechala okolo nás voda, fúkala na nás para a keď začalo niečo horieť, v miestnosti sa samozrejme tiež oteplilo.

Keďže sme ešte stále neprešli celý park, vybrali sme sa po Mimoňoch do Lower Lot, čo bola spodná časť parku, prepojená z vrchnou časťou eskalátormi. Musím dodať, že v parku mysleli naozaj na všetko, a tieto eskalátory boli celé pod presklenou strechou čo znamenalo, že sme boli všade chránení od dažďa, a preto sme si všetko užili, aj keď vonku pršalo úplne celý deň.

Na Lower Lot boli atrakcie z Múmie, Transformerov a vodná atrakcia z Jurského Parku.

Ak by vás zaujímalo, ako sa vyrábala napríklad dráha Transformerov, odkaz na video nájdete tu.

My sme sa vybrali najskôr na Múmiu, a priznám sa, nevedela som čo mám od Múmie očakávať, lebo tento film som nevidela (odkaz nájdete tu). Napriek tomu som bola príjemne prekvapená, a táto dráha bola asi najlepšia na akej sme za celý deň boli! Vošli sme do tmavej pyramídy, kde boli klasické egyptské dekorácie, ktoré k rozhodne pyramídam patria. Čakanie bolo minimálne, a tak sme si túto dráhu dali dvakrát, a to sme sa ešte rozhodovali, či nepôjdeme aj tretíkrát :)

Táto atrakcia bola ako "húsenková dráha", ale celá bola v tme a takisto ako vo Svete Harry Potter, bola to kombinácia dráhy a 360-stupňových 3D obrazoviek. Na rozdiel od Harry Potter, toto bolo rýchlejšie a nešli sme len dopredu ale aj dozadu a to z tejto dráhy urobilo číslo jeden v mojom rebríčku atrakcií :)

Po dvojitej jazde s Múmiou sme sa presunuli na Transformers, a toto bolo tiež úžasné (odkaz nájdete tu). Vďaka 3D realite sme sa ocitli v hlave jedného z Transformerov, a spolu s ním sme zachraňovali svet. Zriadenci v tejto časti parku boli oblečení ako vojaci a hudba na záver našej "cesty" navodila atmosféru, že my sme ten svet naozaj zachránili. Poviem vám, rozhodne to nebol zlý pocit a nie každý deň sa človek môže cítiť, že zachránil svet. No a ako už bolo zvykom, túto dráhu sme takisto otočili dvakrát a parádne sme sa zabavili :)

Posledné, čo nás v tejto časti parku čakalo bol Jurský park (odkaz nájdete tu) a dosť sme zvažovali, či sa máme na túto atrakciu vybrať, pretože bola vonku a bola celá na vode. Počkali sme si na ľudí, ktorí z nej práve vyšli, a tí nám povedali, že vôbec nie sú mokrí a aby sme určite išli. Samozrejme, že sme sa nenechali dlho presviedčať a utekali sme rovno k "nášmu" člnu. Namiesto bežných sedadiel mala táto dráha člny, ktoré boli na vode, a samozrejme pod vodou boli napojené na koľajnice. Všetko to bolo are urobené veľmi realisticky, a tak ste túto skutočnosť vôbec nevnímali a nechali ste sa unášať vodným prúdom.

Touto dráhou sme prešli bránou do Jurského Parku, kde nás obklopili obrovské hýbajúce sa modely dinosaurov a hudba z Jurského parku, ktorú ja pravdupovediac zbožňujem. Celá táto cesta bola ako exkurzia po ozajstnom Jurskom parku, a na záver sme sa samozrejme spustili po vodopáde, kedy nás mierne ošpliechala voda, ale napriek tomu som rada, že sme túto jazdu nevynechali :)

Našla som aj video, kde si môžete pozrieť celú jazdu z Jurského parku, ale v realite to bol oveľa oveľa autentickejší zážitok (odkaz tu).

Čo sa týka praktických informácií, tak musím povedať, že v parku majú všetko vymyslené tak, aby ste si váš deň mohli užiť naplno. Napríklad, pri každej atrakcii máte veľkú obrazovku, kde je ukázané koľko sa na ktorú atrakciu čaká, a takisto existuje aj oficiálna aplikácia kde máte všetky informácie ohľadom každej jednej udalosti a atrakcie, ktorá sa v parku nachádza. My sme ju využívali celý deň, a čo bolo naozaj super je, že v celom parku je zadarmo WiFi, čo vám podstatne zjednoduší deň. Takisto, čo ma veľmi potešilo bolo, že v každej časti parku boli skrinky, kde sme si mohli vždy na dve hodiny nechať zadarmo uskladnené veci, a tieto skrinky fungovali sa zamkli a otvorili iba na váš odtlačok prsta.

Určite som nespomenula každý detail, pretože to sa ani nedá, ale keby ste náhodou výlet do Universal Studios plánovali, určite mi dajte vedieť, a ja vám skúsim poradiť a zodpovedať akékoľvek vaše otázky. Tak ako pri predchádzajúcom článku, aj pri tomto dúfam, že som vám dokázala priblížiť, čo môžete od výletu do Universal Studios očakávať, a že to naozaj stojí za to! :)

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page